onsdag 1. februar 2012

Depresjon /søvnforstyrrelser, ja det er nesten det samme det, begge gir i alle fall forstyrrelser, spesielt forstyrrelser i det virkelige liv, Folk mener og trur en er lat, umoralsk (når det kommer til jobb) og usosial, men sannheten er egentlig det totalt motsatte. Lat: gjør så mye kroppen makter, selv en liten klesvask sliter på. Umoralsk (når det kommer til jobb): Ikke i det hele tatt, sitter å planlegger hver eneste dag, fornuftige  planer for hva jeg skal gjøre når jeg skal komme og hvor lenge jeg skal være der. Usosial: den er nok ganske sann, for hver eneste sosiale event gjør men ganske usikker og fryktelig sliten. Så i etter kant tar den sosiale delen knekken på meg for det er jo ingen ende på ringen som omfatter livet mitt, så da siden jeg ikke fra før orker å gjøre noe fornuftig rundt meg, blir det mindre en liten stund etter.
For denne søvnforstyrrelsen min, den er en smule slitsom. Jeg går rundt å er super trøtt hele tiden , jeg prøver å være ganske strukturert hver kveld, og gå til sengs mellom halv elleve og halv tolv, sovner som regel etter en halv time og vips så er jeg våken igjen etter 2-3 timer, og da er det bare å ligge å tenke på "hvor flink jeg skal være i morgen" i de neste 5 timene. Og slik går det hver eneste natt.

Så selvsagt går dette utover humør på dagen, og ikke minst min kjære familie her hjemme. De vet egentlg aldri når jeg får mine "raptus" og ikke helt tåler å bli snakket til, siden jeg egentlig bare vil ligge på soffan og ikke si ett ord.....  De er tålmodige det er de!!!!
Det som er bedre nå enn det det har vært, er jo at jeg er mer obs på det og fryktelig klar over hvordan det kan påvirke resten av familien! Er mer åpen om dette, selv om ganske mange av mine absolutte nærmeste ikke vet hva jeg sliter med, heller kanskje ikke at jeg sliter SÅ mye som jeg faktisk gjør. Noen ganger er det helt topp, for da slipper jeg jo å måtte forklare og fortelle hele tiden, men noen ganger trenger man trøst og omtanke, og da hadde det vært fint å fått det uten å måtte "mase" om det.... ikke lett dette gitt....
Så Søvnforstyrrelsen min går over og blir en ganske stor depresjon, Så nå, som jeg er mer obs på dette får jeg håpe og at jeg kan jobbe meg ut av dette om ikke alt for lenge.......

Håper på en fin dag og at overskuddet kommer om litt!! Håper dere andre har en fantastisk dag  <3

1 kommentar:

  1. Jeg vet godt hva du snakker om og har etterhvert fått hjelp siden det begynte å bli uholdbart! Av legen kan du få Melatonin som er et naturlig søvnhormon og er en kur som skal stabilisere din naturlige produksjon av dette hormonet som vi allerede har i kroppen. Antagelig er du som meg og produserer for lite!Håper at du får hjelp for den er bare en liten legetime unna, men vi har dessverre en tendens til å tro at alt ordner seg av seg selv;-)


    Klem fra Grete

    SvarSlett