onsdag 21. mai 2014

Magic Ball

Er det noe en lærte seg mens en var på Air i Rauland, var å drive på med håndarbeid. Håndarbeid er jo ikke fremmed for meg, men hekling og strikking kan jeg vel kanskje ikke skryte på meg at jeg har vært en reser.... Men nå etter dette oppholdet, har jeg jo blitt litt bitt av basillen da vett.... Ble ikke opplært i hekling, noe jeg hadde planer om, men satte i gang med X antall strikke-prosjekt. skal vise med bilder litt senere. 
Det jeg egentlig hadde tenkt å skrive om her, var et innlegg fra en annen blogg (http://www.freshstitches.com/how-to-make-a-magic-ball-russian-join/ )jeg kom over da jeg kikket litt inne på Pinterest..... jeg søkte på "restegarn prosjekt" og da dukket det plutselig opp noe smart.....Lage ditt eget "magic ball"  

Magic ball  er en ball av garn som skifter farger og teksturer mens du jobber. Det er noe som tilbys av en rekke garn typer og merker ... men det er også noe du kan gjøre selv med reste garn!


Du trenger to ting.

1. samle alle de restegarn og bunter du har.Slike som er for små for sine egne prosjekter, men for store til å kaste. slike du alltid tenker at du kommer til å bruke... 

2. Du trenger en nål.
Ok, nå er vi klare til å starte! 

En skal lage "Magic ball" ved å feste restegarn sammen ved hjelp av en teknikk som kalles "Russian Join '. Det lar deg feste garn sammen uten en knute, og det lar seg gjøre  med alle typer garn (i motsetning til "spytte spleise ', som er avhengig av 100% ull garn.) 
Nå er det å finne frem farger som vil komme etter hverandre. Noen synes det er morsomt med tilfeldig rekkefølge andre vil nok legge opp farger etter fargetema.... her er valget helt fritt  :o)For denne Magic ball, legges det i bare ulike nyanser av lilla. Jeg anbefaler også å bruke garn med samme vekt.

Hvordan Lage "Russian Join"
Dette har  ikke jeg prøvd meg på..... ennå, så derfor legger jeg ved linken til bloggen, hvor fremgangsmåten står.....

Kan heller komme tilbake til det når jeg har fått prøvd selv  ;) Synes dette bare var så tøft, og smart at dette ville jeg dele :)


Håper dere får glede av dette, og kanskje blir kvitt noen små bunter med garn som blir liggende  :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar