torsdag 31. oktober 2013

Halloween filmer......

Jepp!!

Da har jeg klart å finne ut artige filmer som er ganske greie å se på Halloween..... Nå er det jo slik at Halloween egentlig er en katolsk minne fest for helgener og martyrer som ikke har egen dag i kallenderen, og i følge keltisk tradisjon feires Halloween på kvelden den 31 oktober.

Og ordet halloween stammer fra det engelske All Hallows Eve.... eller All Saints Eve (det vil si "alle helliges kveld") 


Det keltiske folket som levde på de Britiske øyer og i Nord Frankrike for er enn 2000 år siden, markerte overgangen til et nytt år den 1. november. Kelterne mente at det gamle året døde om kvelden den siste dagen i oktober. Denne dagen markerte slutten på sommeren og innhøstingen, en tid der mange mennskeliv ble tapt.
Kelterne mente også at grensen mellom det levende og det døde var kvelden før det nye året. Dette var natten da spøkelsene retunerte til jorden for å skape bråk og ødelegge avlingen.

Bøndene tente store bål for å skremme bort onde ånder. For ikke å bli gjenkjent av spøkelsene, kledde de seg ut i masker når de forlot huset....

Så da vet dere det......

Så nå over til filmene:

Jeg har nå laget to lister, en for 7 åringer og opp, og en for 11 år og opp....


7 ÅR
(link til Imdb.com for beskrivelse av filmene)


1: En rekke uheldige hendelser 
2: Nanny McPhee
3: James and the Giant PEACH
4: Corpse Brideog så..... 11 åringene1: Dark Shadows 
2: Monster House
3: Alice in Wonderland
4: Nightmare Before Christmas
5: Stardust
6: Twilight serien


Sånn der..... Da var det noen filmer dere kan se sammen barna deres, eller se de selv, dette er noen morsomme og ganske spennende filmer....  

Og siden det er den 31 oktober nå, er det jo faktisk dagen før kvelden... så her er det klargjøring av kostymer og sminking.... så denne dagen er nok fullbooket  :)


Snakkes.......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar